Hrvatska: Bebu umrlu prije 18 godina pozvali u vojsku

Radiosarajevo.ba
Hrvatska: Bebu umrlu prije 18 godina pozvali u vojsku

Dopis neobičnog sadržaja stigao je početkom ove sedmice na adresu porodice koja je nastanjena na jednom od srednjodalmatinskih otoka, piše Slobodna Dalmacija. Dopis je poslan iz  Ministarstva odbrane Republike Hrvatske.

Pisalo je da se L.M. treba javiti u Odjel za poslove odbrane MORH-a  u Splitu. Svojim sadržajem nije odudarao od tipiziranih dopisa kakve MORH u ovo doba godine šalje svima onima koji su navršili ili će uskoro navršiti 18 godina, odnosno onima koji iz nekog razloga do sada nisu evidentirani.

Sve bi, međutim, bilo dobro da se iza spomenutih inicijala zapravo ne krije nerođena beba koja nikada na ovaj svijet nije došla živa!

Prije 18 godina ova porodica je prošla kroz dramu, samo desetak dana prije poroda majka više nije osjećala plod u svojoj utrobi. Beba je umrla, a porodica je bila devastirana. I kada su mislili da je ta tragična epizoda već daleko iza njih, stigao je dopis iz MORH-a s pozivom za upis u vojnu evidenciju.

Više detalja o ovom nemilom događaju, možete pročitati na sljedećem linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije