Horor u Hrvatskoj: Ubio socijalnu radnicu i jednu osobu ranio, napadač u bijegu

Radiosarajevo.ba
Horor u Hrvatskoj: Ubio socijalnu radnicu i jednu osobu ranio, napadač u bijegu
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL / Horor u Hrvatskoj: Ubio socijalnu radnicu i jednu osobu ranio, napadač u bijegu

Horor u Hrvatskoj. U Đakovu je došlo do oružanog napada na dvoje djelatnika sistema socijalne zaštite, socijalnu radnicu i pravnika.

Socijalna radnica je ubijena, a pravnik je teško ranjen, javljaju hrvatski radnici.

Prema neslužbenim informacijama, ubica je korisnik Centra za socijalnu skrb Hrvatske, koji se navodno liječio na psihijatriji, a kojem je oduzeta poslovna sposobnost te mu je ubijena socijalna radnica bila skrbnica.

Do pucnjave je došlo u đakovačkom Centru za socijalnu skrb, nakon koje se jedan muškarac biciklom udaljio s mjesta događaja, izvijestila je policija, a javlja Hina.

Horor u Hrvatskoj: Ubio socijalnu radnicu i jednu osobu ranio, napadač u bijegu - undefined

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL: Horor u Hrvatskoj: Ubio socijalnu radnicu i jednu osobu ranio, napadač u bijegu

Osumnjičeni za ubistvo ubrzo nakon što je ispalio hice u djelatnike Centra za socijalnu skrb pobjegao je s mjesta događaja te se za njim još traga, zbog čega je Đakovo praktički pod opsadnim stanjem. 

„Stalno je govorila da će se nešto dogoditi, ukazivala je na probleme, ali nije se reagiralo“, javlja Jutarnji, koji je razgovarao sa osobom bliskom ubijenoj socijalnoj radnici.

Ubica je navodno osoba pod skrbništvom Centra, što znači da mu je oduzeta poslovna sposobnost. Navodno se radi o osobi koja je liječena na psihijatriji.

Ministrica Nada Murganić s kriznim timom Hrvatske krenula u Đakovo, a tamo se uputila i Štefica Karačić, predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije