Horor: Građevinac s trećeg sprata pao na djevojku iz BiH i slomio joj lobanju

Radiosarajevo.ba
Horor: Građevinac s trećeg sprata pao na djevojku iz BiH i slomio joj lobanju
Dvije osobe povrijeđene su jutros u centru sjeverne Kosovske Mitrovice kada je jedan radnik sa zgrade, čija je izgradnja u toku, pao najprije na betonsku terasu, a potom i na djevojku koja je prolazila pored gradilišta.

Beogradske Novosti pišu da je radnik skidao drvenu otplatu na trećem spratu kada je popustila platforma na kojoj je stajao i zajedno sa njom je pao sa visine od 20-ak metara. U tom trenutku prolazila je djevojka na koju je pao dio oplate. Očevici ovog događaja kažu da je prizor bio jeziv.

"Prodavao sam cvijeće kada sam začuo vrisak radnika za pomoć. Potrčao sam i vidio čovjeka koji je ležao i devojčicu koja je bila bez svijesti. Uzeo sam je u naručje i krenuo da trčim prema glavnoj ulici. U tom trenutku naišao je sanitet u koji smo je unijeli. Na putu do bolnice ona se osvijestila, rekao je za Novosti Fatmir Ljatifi.

Kako je za Novosti potvrdila upravnica Bolnice u Kosovskoj Mitrovici doktorka Danica Radomirović stanje povrijeđenih pacijenata je za sada stabilno.

"Povrijeđeni pacijenti, muškarac srednjih godina i mlađa djevojka, dovezeni su u svjesnom stanju na prijemno hiruško odjeljenje, odakle je, nakon ukazane pomoći i dijagnostike, građevinski radnik koji je pao sa visine prebačen na Odjeljenje hirurgije. Radi se o lakšim tjelesnim povredama, njegovo stanje se prati i nije životno ugrožen. Kod devojke su dijagnostikovane teške tjelesne povrede neuro-traume. tj prelom lobanje i u toku su pripreme za njen transport u tercijalnu zdravstvenu ustanovu u Kragujevcu", rekla je za Novosti Radomirović.

Prema saznanjima Novosti povrijeđena djevojka je 20-godišnja Vesela Harambašić, državljanka Bosne i Hercegovine, dok je povrijeđeni radnik 53-godišnji Sali Bećiri.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije