"Hoće li mu plesti dekicu": Gradonačelnica Supetra o Kolindi Grabar-Kitarović

Radiosarajevo.ba
"Hoće li mu plesti dekicu": Gradonačelnica Supetra o Kolindi Grabar-Kitarović

U intervjuu za Media Servis predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović ponovo je šokirala javnost. Za osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka rekla je da se "borio za prava hrvatskoga naroda", te da "odslužio za ono što je osuđen".

Na kritike zbog pjevanja na rođendanu Milanu Bandiću, protiv kojeg je USKOK podnio optužbu, Grabar-Kitarović je odgovorila da je "svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja". "Ako Bandića osude, nosit ću mu kolače u zatvor", rekla je Grabar-Kitarović.

Na ovu poruku reagirala je Ivana Marković, gradonačelnica Supetra, koja je i ranije kritizirala hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

Gradonačelnica Supetra: Kod Kolinde je sve gluma, te lažne suze, veliko hrvatstvo

Ivana Marković je napisala na Facebooku:

"Kako smo došli do toga da su najvažnija priopćenja institucije predsjednice države hoće li ili neće pjevati, zna li pjevati? Kako smo došli do toga da se za normalno prihvaćaju izjave da će predsjednica države, stalnoj mušteriji USKOK-a nositi kolače u zatvor ako bude osuđen? Šta još? Plesti će mu i dekicu? Žena koja je aktualna predsjednica i koja se kandidira za još jedan mandat se ne distancira od osobe koja ima nekoliko optužnica za kriminal jer je odana i lojalna!? Jel to znači, ako ga osude za kriminal, da će ga ona kao odana i lojalna predsjednica pomilovati?", napisala je Ivana Marković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije