Haška četvorka pisala porodici Slobodana Praljka

Radiosarajevo.ba
Haška četvorka pisala porodici Slobodana Praljka
Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Milivoj Petković i Valentin Ćorić, koji su prošlu srijedu pravomoćno osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne za zločine u BiH, poslali su pismo porodici zločinca Slobodana Praljka.

Praljak je u Hagu nakon presude od 20 godina izvršio samoubistvo.

"Čin vašeg Slobodana, našeg suborca i već 14 godina susjeda iz ćelije A210, povijesnog je značenja kojeg nismo ni svjesni u ovome trenutku, čin upozorenja međunarodnoj zajednici i njezinim tijelima koja na svojoj savjesti nose njegov život", navodi se, između ostalog, u pismu, prenosi Večernji list.

Podsjećamo, Slobodanu Praljku je prošle sedmice potvrđena kazna od 20 godina zatvora za ratni zločin nakon čega je on u Haškoj sudnici popio otrov od kojeg je preminuo nekoliko sati kasnije u bolnici.

Prema neslužbenim informacijama, komemoracija za Slobodana Praljka održat će se u ponedjeljak u 12 sati u dvorani Lisinski u Zagrebu, a organizira je Hrvatski generalski zbor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije