Haos u Beogradu: Grupa demonstranata upala u zgradu RTS-a, reagirali specijalci

Radiosarajevo.ba
Haos u Beogradu: Grupa demonstranata upala u zgradu RTS-a, reagirali specijalci
Foto: Birn / Demonstranti upali u zgradu RTS-a u Beogradu

U Beogradu se večeras održava 15. po redu protest „Jedan od pet miliona - stop krvavim košuljama“ koji je počeo okupljanjem građana od 18 sati na platou ispred Filozofskog fakulteta.

Okupljenim građanima se obratio dramaturg Siniša Kovačević koji je rekao kako je došao da pozove, „ne u šetnju, nego u marš za slobodu“.

„Dobili smo talog od vlasti, Božiju kaznu od vlasti. Ako ne kažemo 'dosta', ostat ćemo samo mi starci, a u staračkim domovima djeca se ne rađaju. Dragi prijatelji, dosta je bilo, a 13. aprila pokazat ćemo koliko nas ima. Šta je to što mi tražimo: nešto malo pravde i nešto mnogo slobode“, rekao je Kovačević.

Ispred Filozofskog fakulteta su bili i pojedini predstavnici opozicije, predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić, Nikola Jovanović, Zoran Lutovac, a građani nose transparente „Hoćemo drveće, nećemo gondolu“, „Šetamo za zdraviju prirodu i društvo“.

Okupljeni građani, nakon mirnog stajanja ispred fakulteta, krenuli su u šetnju centralnim beogradskim ulicama, poslije koje planiraju blokirati zgradu RTS-a u Takovskoj ulici gdje će organizirati „Dnevnik slobodne Srbije“.

Grupa demonstranata upala je u zgradu RTS tokom protesta opozicije u Beogradu.

Vrata na zgradi državne televizije Srbije su polomljena - undefined

Foto: Kurir: Vrata na zgradi državne televizije Srbije su polomljena

U zgradi je i Boško Obradović, lider Dveri, koji je izgleda bio inspirisan današnjim događajima iz Tirane, kada su Albanci napravili haos i krenuli da uđu u zgradu Raminog kabineta nasilno, pa je policija morala da reaguje i spriječi haos u državi.

Inače lider Dveri sve vrijeme poziva građane na nemire i da nasilno uđu u što većem broju u zgradu državne televizije. Policijska ekipa specijalaca brzo je reagovala i krenula da spriječi haos.

Vrata na zgradi državne televizije su polomljena.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije