Haos na Kosovu: Barikade, pucnjava, ima i ranjenih

Radiosarajevo.ba
Haos na Kosovu: Barikade, pucnjava, ima i ranjenih
Foto: Prishtina Insight / Policija Kosova pokrenula akciju i izdala saopćenje

Pripadnici ROSU, koji su rano jutros započeli akciju hapšenja na sjeveru Kosova, u općinama u kojima su Srbi većinsko stanovništvo, trenutno patroliraju u velikom broju u selu Varage, a i dalje se čuje pucnjava. Primijećena su i kola Hitne pomoći jer ima više povrijeđenih, javio je reporter TV Prve.

Vučić: U ovom trenutku traje premlaćivanje Srba, pucaju bojevom municijom

Vllasi: Vučićeva prijetnja vojskom je smiješna, ovo je akcija protiv kriminalaca

Ranjen policajac tokom akcije privođenja na sjeveru Kosova, oglasio se Haradinaj

Situacija je, kako kaže, poput ratnog stanja, ljudi su zabarikadirani u svojim kućama, a dobar dio njih je pobjegao u šumu. I sam reporter TV Prve javio se iz skloništa i navodi da će teško, u skorije vrijeme, uspjeti iz njega da izađe.

Selo Varage je, u dijelu u kom se čuje pucnjava, uništeno - kao i sva vozila koja su se našla na putu oklopnih vozila i specijalaca ROSU. Uništeno je i vozilo TV Prve.

Mještani su ranije postavili tri barikade kod sela Varage, koje su pripadnici ROSU srušili.

Srbi s Kosova izašli na ulice, Vučić proglasio punu borbenu gotovost vojske

Pripadnici ROSU idu pješke magistralnim putem i pucaju i dalje sa obje strane i bacaju šok bombe. Narod je preplašen, a lokalna škola i obdanište namjeravaju da obustave rad, rekao je Tanjugu jedan policijski zvaničnik.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je ranije danas da je situacija prilično dramatična u općini Zubin Potok. 

Povodom drame na Kosovu oglasila se i policija

Prema dosadašnjim informacijama, uhapšeno je 13 osoba srpske nacionalnosti, a prema pisanju prištinske štampe među uhapšenima ima i pripadnika albanske nacionalnosti.

Navodno, uhapšeni su pripadnici kosovske policije, umiješani u organizirani kriminal.

Također, mediji u Prištini su prenijeli i da je u akciji u Zubinom Potoku bilo i pucnjave, u kojoj je ranjen jedan pripadnik kosovske policije, albanske nacionalnosti.

Na sjeveru Kosova i dalje se čuju sirene jer hapšenja nisu završena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije