Haos i tuča u zagrebačkoj bolnici, morala intervenirati policija

Radiosarajevo.ba
Haos i tuča u zagrebačkoj bolnici, morala intervenirati policija
Foto: Jutarnji.hr / Drama na Jordanovcu

U petak, oko 10.15 sati, temeljem dojave iz bolnice na Jordanovcu u Zagrebu da više osoba stvara nered i napada medicinsko osoblje, na mjesto događaja upućeni su policijski službenici.

Njihovim dolaskom u prostor bolnice, s ciljem smirivanja situacije i sprječavanja daljnjih protupravnih ponašanja na štetu stručnog osoblja bolnice, policijski službenici morlai su upotrijebiti i silu nad nekoliko tamo zatečenih osoba, piše Jutarnji.hr.

U ovom trenutku utvrđuju se sve činjenice i okolnosti koje su dovele do navedenog događaja uz privođenje osoba u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, objavila je PU zagrebačka.

Obitelj pacijenta koji je preminuo od karcinoma pluća u petak je u Klinici za plućne bolesti Jordanovac napala liječnike i medicinske sestre, pa čak i policajce koji su pozvani u bolnicu kako bi smirili situaciju, izjavio je pulmolog Marko Jakopović.

"Gospodin je preminuo u terminalnoj fazi maligne bolesti, od karcinoma pluća. Obitelj to nije mogla prihvatiti i postali su jako agresivni te su počeli razbijati neke stvari. Napali su liječnike i medicinske sestre i bili smo prisiljeni pozvati policiju", rekao je Jakopović Hini.

Jakopović kaže da se radilo o dva muškarca i nekoliko ženskih osoba, od čega dvije maloljetne osobe.

"Porazbijali su neka stakla, napali su staklenim čašama i razbijenim staklom osoblje i policiju", rekao je pulmolog s Jordanovca.

Novinarka Jutarnjeg razgovarala je sa svjedokinjom nemilih događaja koja je došla u posjetu članu obitelji.

"U sekundi je nastao krš i lom, počela je vika, pale su teške riječi i uvrede. Netko je povikao: 'Nemoj pazi staklo'. Nakon toga se začuo lom, ljudi su se počeli sklanjati. Sve se događalo u blizini pacijenata", ispričala je.

U vrlo kratkom roku je došla policija i blokirala taj dio bolničkog odjela na kojemu se liječe najteži bolesnici.

Prema neslužbenim informacijama koje kruže u bolnici, do incidenta je došlo nakon što je jutros preminuo pacijent nakon što se dugo vremena neuspješno liječio od teške bolesti.

Policija ispituje sve koji su u vrijeme incidenta svjedočili nemilim događajima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije