Granična policija zaplijenila zlatni nakit vrijednosti 70 hiljada KM

AA
Granična policija zaplijenila zlatni nakit vrijednosti 70 hiljada KM
Foto: Arhiv / Ilustracija

Carinici su na graničnom prijelazu Gradina između Srbije i Bugarske zaplijenili više od kilogram zlatnog nakita, čija je vrijednost veća od četiri miliona dinara, saopštila je danas Uprava carina.

Tokom pregleda kombija bugarskih registarskih tablica, carinici su u džepovima vozačeve jakne i u džepovima džempera dvije putnice otkrili tri zamotuljka sa zlatnim nakitom, dok je još jedna putnica neprijavljeni sadržaj sakrila u grudnjak.

Pregledom kombija uočena su još dva zamotuljka sa skrivenim sadržajem između boca sa vodom.

Kod vozača je pronađeno oko 700 grama zlata: 18 prstenova, 18 ogrlica, 14 narukvica i pet pari zlatnih minđuša, ukupne vrijednosti oko 2,5 miliona dinara(više od 40 hiljada KM)

Kod pedesetogodišnje putnice pronađeno je skoro 250 grama zlatnog prstenja, narukvica, lančića i minđuša vrijednosti veće od 850.000 dinara(14 hiljada KM), dok je kod druge (24), otkrivena ista količina nakita vrijednosti gotovo 900.000 dinara(skoro 15 hiljada KM), a pored nakita, pronađena su i tri para končanih rukavica sa elementima zlata i dva zlatna priveska.

Još 11 zlatnih narukvica, vrijednosti oko 200.000 dinara(3.3 hiljada KM), pronađeno je u grudnjaku jedne bugarske državljanke.

Sve tri putnice i vozač su carinicima rekli da su se uputili u Nemačku na svadbu, te da su nakit ponijeli kako bi darovali mladence, što ih ne oslobađa odgovornosti, jer su bili u obavezi da prijave dragocenosti koje nose sa sobom, saopštila je Uprava carina.

Ukupna vrijednost pronađenog nakita je skoro 70 hiljada KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije