Kad Hrvati napadaju svoju vladu: Za bolnicu u Mostaru 10 miliona KM, a naše truhnu

Radiosarajevo.ba
Kad Hrvati napadaju svoju vladu: Za bolnicu u Mostaru 10 miliona KM, a naše truhnu
Photojoiner / Vlada Hrvatske je u četvrtak mostarskoj bolnici dala 40 miliona kuna

Vlada Hrvatske je u četvrtak mostarskoj bolnici dala 40 miliona kuna (nešto više od 10 miliona KM). Našim komšijama u Hrvatskoj prijeti blokada isporuke lijekova pa je ministar zdravstva Milan Kujundžić odlučio riješiti problem.

Građani u Hrvatskoj su, naravno, poludjeli budući da se u Hrvatskoj bolnice raspadaju, a Vlada svako malo govori kako nema novca za skupe lijekove.

Iako Kujundžić kaže kako je svjestan da i u hrvatskom zdravstvu ima problema, možda bi mu neko trebao pokazati ove fotografije, piše portal Telegram, a na ovom LINKU možete vidjeti kako izgledaju i u kakvom su stanju bolnice u hrvatskim gradovima.

Na Facebook profilu ovog portala komentari građana Hrvatske najbolje oslikavaju njihovo razočarenje odlukom da se donira veliki novac za mostarsku bolnicu.

Katastrofalno stanje u bolnicama u Hrvatskoj - undefined

Mi smo izdvojili neke pod najzanimljivijih:

“To je samo kupovanje glasova tuđim novcem, mito i korupcija!!”.

“Mi smo najbogatija država na svijetu. Kradu nas već 28 godina i još živimo kak tak”.

“Ne kužim ovu bolest... Nama se bolnice raspadaju a mi drugoj državi poklonimo 40 mil kn.??? Mi nemamo lijekove za našu djecu”.

Pa moraju pokloniti u Bosnu, jer ovdje kad pokradu i budu okrivljeni i trebaju u zatvor, lijepo pobjegnu u Bosnu i imaju super bolnice za liječenje, jer u Hrvatsku se ne smiju vratiti”.

"Pa kad pobjegnu od kaznenog progona da se imaju gdje liječiti!”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije