Grabar-Kitarović i Plenković na sastanku o odnosu prema Rusiji

AA
Grabar-Kitarović i Plenković na sastanku o odnosu prema Rusiji
Foto: EPA / Kolinda Grabar-Kitarović i Andrej Plenković
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović stigla je jutros u Banske dvore, sjedište hrvatske Vlade.

Ona će s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem usuglasiti stajalište koje će Hrvatska zauzeti prema Rusiji, a u skladu sa sankcijama koje uvode zemlje Europske unije zbog incidenta u Velikoj Britaniji.

Na sastanku hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i premijera Andreja Plenkovića sudjeluje predsjednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković te ambasador Velike Britanije u Hrvatskoj Andrew Stuart Dalgleish.

Saznaje se kako je glavni razlog njihovog sastanka usaglašavanje stavova oko aktualnog vanjskopolitičkog pitanja, a to je odnos Hrvatske prema Rusiji nakon napada, navodno, nervnim otrovom, na dvije osobe iz Rusije na tlu Velike Britanije, za što su vodstvo ove države i ključne članice Europske unije optužile izravno državni vrh Rusije.

Naime, nakon odluke Europskog vijeća povučen je europski ambasador iz Rusije, dok je hrvatska predsjednica bila prva koja je uputila čestitku Vladimiru Putinu na ponovnom reizboru za predsjednika Rusije, pri čemu mu je uputila i poziv da posjeti Hrvatsku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije