Gore kuće, vatra ulazi u Orebić

Radiosarajevo.ba
Gore kuće, vatra ulazi u Orebić
Foto: Facebook / Požar se širi zbog jakog vjetra
Vatra je došla do grada Orebića, goreće kuće, a avioni ne mogu gasiti vatru iz zraka zbog jakog vjetra, kazao je Stjepan Simović, županijski vatrogasni zapovjednik, piše Jutarnji.hr.

"Situacija na požaru u Orebiću nije dobra i požar je još aktivan. Došao je do ulaza u samo mjesto Orebić i tu se doslovce borimo za svaku kuću", rekao je Simović te dodao da je "požarom zahvaćeno nekoliko kuća u mjestu Stankovići".

Vatrogasci se bore i na Pelješcu je pakao, istaknuo je Simović i dodao da će biti još borbe sa vatrenom stihijom.

Veliki požar kod Orebića guta sve pred sobom

Požar trave i niskog rastinja, koji je u utorak ujutro buknuo na nepristupačnom terenu kod mjesta Mokalo na području Orebića, razbuktao se i vatra je došla u blizinu sela, pa je izdata zapovijed za evakuaciju 40 stanovnika Mokala u vilu Antonija u Postupu, a turisti iz dva obližnja kampa su evakuirani na igralište u Orebiću, saopćeno je  iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Jaka bura otežava gašenje požara, bili su pozvani i kanaderi, ali zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta nisu mogli pomoći. U popodnevnim satima požar je stigao do samog ulaza u Orebić, a požar se uz jak vjetar širi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije