Golub pismonoša iz Hrvatske sletio u Derventu, pravo u turistički ured

Golub pismonoša iz Hrvatske sletio u Derventu, pravo u turistički ured

U prostorije Turističke organizacije opštine Derventa doletio je golub, a nakon što su uočili da se ne radi o običnom golubu već o golubu pismonoši i da na sebi ima poruku, ubrzo su otkrili u čijem je vlasništvu.

Goluba u prostorijama ustanove prvo je primijetila radnica Ramajana Komnenović, nakon čega je njena kćerka Iris primijetila da na nogama goluba postoji poruka

"Kada smo goluba uhvatili uvidjeli smo da na jednoj nozi siva poruka nosi broj "CRO 2015 34 291", a na drugoj nozi je poruka žute boje sa brojem. Ubrzo smo shvatili da je na žutoj poruci telefonski broj i da pripada zemlji Hrvatske", kazali su iz Turističke organizacije, prenosi Avaz. 

Nakon što su okrenuli broj, javila se žena koja je potvrdila da golub pripada njenom suprugu.

"Ubrzo se javio čovjek koji se predstavio kao Filip Pudić i potvrdio nam da golub pripada njemu. Dogovorili smo se da goluba pošaljemo po vozaču autobusa do Broda, gdje će on doći iz Slavonskog Broda i preuzeti ga" rekli su u ovoj organizaciji.

U vijeku masovnih komunikacija, i ovaj najstariji model prenosa poruka preko goluba pismonoša nije ugašen. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije