Gej aktivista Boban Stojanović objavio potresnu priču o samoubistvu svog oca

Radiosarajevo.ba
Gej aktivista Boban Stojanović objavio potresnu priču o samoubistvu svog oca
RAS Srbija / Boban Stojanović

Poznati gej aktivista Boban Stojanović podijelio je na Facebook-u potresnu porodičnu priču, nakon vijesti da mu je otac izvršio samoubistvo.

Detalje iz porodičnog života poznatog borca za ljudska prava malo ko je znao, prenosi Blic.

"Ovo je moj otac. Njegovo ime je Miodrag. Njegovo ime je bilo Miodrag. Njegov ime se sastoji od dvije reči "mio" i "drag". Ubio se. Nije mogao da živi bez moje majke. Nisam bio u najboljim odnosima sa njim, nisam volio svog oca. Bilo je lijepih momenata, ali samo nekoliko. Od njega nisam naučio ni jednu vještinu, ni neku mudrost, nikakvo znanje od njega nisam dobio. Nikad mi nije davao podršku. Posjedovao je život moje majke, kroz strah i kontrolu. Želio je i da bude i vlasnik mog života. Kada sam to shvatio, odlučio sam da odem. Kada sam se odrekao onoga što se očekivalo od mene kao sina, postao sam loše dijete. Neko ko nije ispunio očekivanja o unucima. Tišina zbog nasilja u porodici, neizgovorene riječi zbog bola uzele su život moje majke. Nakon što je ona umrla, on je bio izgubljen i odbačen. Izgubio je i prijatelje zbog nasilja i alkohola. Pričao sam sa njim, ali nije htio da sluša. Bio je tvrdoglav. Ubio se skokom pod voz. Ipak sam neke stvari na kraju i naučio. Sve je oprošteno. Počivaj u miru, tata!", napisao je Stojanović na svom profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije