Frontalni sudar: Objavljen snimak stravične nesreće u tunelu Sveti Ilija

Radiosarajevo.ba
Frontalni sudar: Objavljen snimak stravične nesreće u tunelu Sveti Ilija

Objavljen je snimak stravične nesreće koja se u nedjelju dogodila u tunelu Sv. Ilija kod Makarske.

Već smo izvijestili da je u frontalnom sudaru BMW-a serije 5 i Citroene C4 poginula jedna osoba, dok je druga teško povrijeđena i prevezena u splitski KBC.

Na snimku je vidljivo kako je vozač BMW-a izgubio kontrolu nad svojim vozilom, prešao u suprotnu traku i direktno se sudario s Citroenom.

Prema neslužbenim informacijama, u nesreći je život izgubio 24-godišnji T.L., dok je teške povrede zadobio novoimenovani papinski nuncij u Obali Slonovače monsinjor Ante Jozić.

Mons. Ante Jozić nalazi se na Jedinici intenzivnog liječenja splitskog KBC-a, ima teške povrede prsnog koša, trbuha, ruku i nogu. Odmah po dolasku u bolnicu operiran je, nakon čega je smješten u JIL, priključen na respirator (umjetna ventilacija) te ga, kako doznaje Jutarnji list, očekuju daljnji operativni zahvati.

Ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović Hini je kazao da mu je, nakon operacije, stanje stabilizirano, ali i dalje kritično.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije