EU odriješila kesu: 357 miliona eura za Pelješki most i obilazak BiH

Radiosarajevo.ba
EU odriješila kesu: 357 miliona eura za Pelješki most i obilazak BiH
RTL / Ilustracija
Andrej Plenković, premijer Hrvatske, u četvrtak je kazao da će Europska komisija iduće sedmice dovršiti sve interne procedure za sufinansiranje projekta izgradnje Pelješkog mosta, te da će Hrvatska za to iz EU budžeta dobiti 357 miliona eura.

Kako prenose hrvatski mediji, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije u Vladi RH-a, Gabrijela Žalac rekla je na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade da je ceremonija potpisivanja 7. juna u Brusselsu.

Hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je da će se izgradnjom Pelješkog mosta povezati Dalmacija s ostatkom Hrvatske, te da će se na taj način izbjećigužve u Neumu.

"Ovo je najvažniji infrastrukturni saobraćajni projekat", poručio je.

"Jučer je objavljen drugi krug izbora izvođaca, a osam ih je ušlo u 2. krug. U septembru bi imali izvođača, a nakon toga idu radovi. Sve bi trebalo biti završeno do 2021. odnosno 2022. godine", rekao je.

Također, kako pišu hrvatski mediji, s konferencije za novinare je poručeno da je sve dogovoreno s bh. stranom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije