Ekipa Velje Nevolje sjekla glave i potapala u kiselinu

1
Radiosarajevo.ba
Ekipa Velje Nevolje sjekla glave i potapala u kiselinu
Kurir / Velja Nevolja: Teške optužbe

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je u programu Radio televizije Srbije (RTS) pokazao slike mrtvih ljudi, navodnih žrtava kriminalne grupe koju je vodio uhapšeni Velja Nevolja.

Ovaj događaj izazvao je brojne reakcije ali i otkrio nove detalje. 

Fotografije ubijenih osoba pronađene su u mobitelima uhapšenih, a vjeruje se da se radi o nogometnim navijačima.

U sklopu konferencije, na kojoj je bio i ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin, Vučić je pokazao fotografije ubijenih osoba. Ministar nije htio da otkriva identitet žrtava, ali je to djelimično napomenuto tokom konferencije.

Naime, na jezivim fotografijama prikazana su unakažena i obezglavljena tijela, a sumnja se da ona pripadaju navijaču Crveze zvezde i navijaču Partizana.

Pretpostavlja se da se na jednoj od stravičnih fotografija nalazi tijelo Zdravka Radojevića, iz Koteža, inače navijača Crvene zvezde koji je došao u sukob sa klanom Veljka Belivuka. Sumnja se još da obezglavljeno tijelo sa fotografije, navodno pripada navijaču Partizana Goranu Veličkoviću, članu suparničke navijačke frakcije, piše Kurir.rs.

Nestanak bivšeg vođe navijača Partizana, Gorana Veličkovića Goksija, prijavljen je 5. avgusta prošle godine, a posljednji put je viđen 3. istog tog mjeseca u Višegradskoj ulici u Beogradu.

Još od prvog dana policija je intenzivno tragala za njim, međutim nikako nije bilo naznaka gde bi on mogao da se nađe. Njega je kobne večeri supruga posljednja vidjela u Višegradskoj ulici u popodnevnim satima. Nakon toga on se nije više vratio kući, niti se javljao na telefon porodici i prijateljima. Dodatno su se zabrinuli kada su videli da od trenutka nestanka nije bio aktivan ni na društvenim mrežama.

Prema nešto ranijim informacijama policija je u bunaru kod vikendice u Ritopeku pronašla lobanju za koju se sumnja da pripada navijaču Goranu Veličkoviću, koga su oteli i ubili Belivuk, Miljković i pripadnici njihove kriminalne grupe.

Veličković je od ranije poznat policiji. Od marta prošle godine se nalazio u pritvoru Centralnog zatvora, jer je protiv njega vođen istražni postupak, a tada je pušten na slobodu. Javnosti je bio poznat kao vođa navijača Partizana, koji je zajedno s Milošem Radisavljevićem Kimijem povukao sa južne tribine i osnovao novu navijačku grupu "Partizanovci", koja se, u međuvremenu, povukla i sa istočne tribine i privremeno obustavila svoje aktivnosti.

Sumnja se i da su Goksiju isjekli dijelove tijela i potapali ih u kiselinu.

"Nakon zločina su čistili vikendicu hemikalijama kako bi obrisali tragove krvi, DNK, a odjeću žrtve su spaljivali", kaže izvor za Kurir.rs.

S druge strane, Mara Halabrin, majka mladića čije se ubistvo, također, dovodi u vezu sa ovom kriminalnom organizacijom, kaže za portal Nova.rs da je potresena i da ne razumije zašto se državni vrh odlučio na ovakav potez.

Halabrin ističe da porodice žrtava već dovoljno pate, te da ne vidi razlog zašto je ovako nešto moralo da se prikaže na televiziji.

“Imam strah da će snimci ili fotografije mog sina biti objavljenje na televiziji, kako nemam. Mi, majke, pisali smo ranije REM-u da to ne rade, međutim, oni su ipak objavili. Imam strah da gledam bilo čije dete kako su mučili, a kamoli da čujem da je to moj sin. Čim čujem ime sina imam utisak da su ga mučili, jer su oni sve mučili”, kaže Halabrin, koja je potresena činjenicom da su na televiziji prikazane fotografije iskasapljenih tijela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije