Ekipa Nove TV napadnuta na snimanju, novinarka nakon udarca pala u kanal

Radiosarajevo.ba
Ekipa Nove TV napadnuta na snimanju, novinarka nakon udarca pala u kanal
Nemile scene dogodile su se prvog dana vikenda u Velikom Pašijanu, kraj Garešnice u Hrvatskoj, gdje su tokom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti reporter i dva snimatelja Nove TV.

Kako je saopćeno, novinarku Emu Brankicu, snimatelja Alana Novaka i asistenta snimatelja Gorana Jaganjca napao je brat Ivana Sužnjevića, čovjeka kojeg je ekipa istraživala zbog optužbi da je počinio niz prevara, prenosi Dnevnik.hr.

"Došli smo snimiti izjave ljudi koji ga optužuju za prevare. Dok smo snimali izjave, prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da 'ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću'. Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom", rekla je reporterka Provjerenog.

Dodala je i kako je sve vrijeme majka optuženog bila prisutna, te da ih je tukla metlom, dok je napadač nasrnuo na snimatelja i pokušao mu razbiti kameru.

"Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njene kuće", dodala je.

Protiv nasilnika je podnesena krivična prijava za prijetnju i fizičko nasilje u PP Garešnica. Osim Nove TV, napad su osudili i u Hrvatskom novinarskom društvu.

Snimak napada možete pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije