Dvoglavi orao: Nakon Mesića, i Ante Gotovina naljutio Srbiju

Radiosarajevo.ba
Dvoglavi orao: Nakon Mesića, i Ante Gotovina naljutio Srbiju
Facebook / Ante Gotovina i Aljbert Ljasku
Nekadašnji hrvatski general Ante Gotovina javno je podržao fudbalere Švajcarske Xhaku i Shaqirija. Kako javljaju regionalni mediji, i Gotovina je u znak podrške napravio albanskog orla.

"Ratni komandant, general Ante Gotovina i naš prijatelj Aljbert Ljasku u podržavanju dvoglavog orla", stoji u opisu fotografije koja je objavljena na Facebook stranici Albanija i Hrvatska-prijateljstvo.

Srpski mediji ljutito su objavili ovu fotografiju, te je opisali riječima "Dno dna", "Provociraju Srbe" i sl...

Podsetimo, švajcarski reprezentativci su golove postignute protiv Srbije (2:1) na Svjetskom prvenstvu slavili tako što su sklapali dlanove u obliku "dvoglavog orla". FIFA je poslije pokrenula postupak protiv Švajcaraca, prijetila im je suspenzija, ali su na kraju Xhaka i Shaqiri novčano kažnjeni sa po 10.000 švajcarskih franaka (oko 17 hiljada maraka).

Srpski mediji jučer su ljutito objavili i sliku Stipe Mesića koji, također, pokazuje albanskog orla, no zaboravili su provjeriti dva jako, JAKO važna detalja.

Naime, slika Mesića koji pravi dvoglavog orla nastala je prije više od godinu dana, a očigledno je i da fotografija Gotovine nije nastala proteklih dana jer se u pozadini nazire božićno drvce...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije