Objavljene dvije verzije brutalne likvidacije zeta zloglasnih Pink Pantera

Radiosarajevo.ba
Objavljene dvije verzije brutalne likvidacije zeta zloglasnih Pink Pantera
Foto: Kurir / Ubistvo na Babinom Brdu

Nebojša M. (38) iz Beograda, zet "pink pantera" Aleksandra Šarca (34), izrešetan je jučer ispred njihove porodične kuće na Banovom brdu u Beogradu dok je pored svog automobila sklapao kolica za bebu.

Nebojša je na mjestu ostao mrtav, a napadač, koji je nosio bijelu jaknu, pobjegao je bijelim "Puntom". Nebojša je najvjerovatnije greškom stradao, jer je prava meta bio Šarac, koji je inače do sada nekoliko puta izbjegao smrt.

Objavljen šokantan i uznemirujući snimak ubistva na Banovom brdu u Beogradu

Novi detalji likvidacije u Beogradu: Muškarac ubijen greškom!?

Opsada u Beogradu: Upucan muškarac

Pucnjava se dogodila u Ulici Rajka od Rasine 31 u subotu oko 10.30 sati, piše Kurir.

„Nebojša je izašao iz stana i sišao do automobila kako bi uzeo kolica za bebu. Vjeruje se da je htio sa suprugom, koja je Šarčeva sestra, da izvede dijete u šetnju, pa je ona ostala da ga sačeka u stanu. Međutim, kad je izvadio kolica i počeo da ih rasklapa, pored njega je prošao bijeli "fiat punto" sa zatamnjenim staklima i zaustavio se nasred kolovoza. Iz njega je izašao napadač u bijeloj jakni i s crnom kapom na glavi i iz pištolja s prigušivačem, koji je izvadio iz ranca, otvorio vatru na Nebojšu i upucao ga u glavu i grudi. Potom je otrčao do "Punta", u kom ga je čekao vozač, i pobjegao. Cijeli zločin snimile su nadzorne kamere - kaže izvor Kurira iz istrage i nastavlja: Komšije su vidjele mladića kako leži ispred kuće u snijegu i odmah pozvale policiju.

Navodi se da istraga ubistva kreće u dva pravca.

„S obzirom na to da Nebojša nije imao problema sa zakonom, vjeruje se da je stvarna meta bio njegov šurak Aleksandar Šarac, koji je nedavno izašao iz zatvora, gdje je robijao zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja. Šarac je inače dio bande Pink Panteri, koja je poznata po pljačkama juvelirnica. Napadač je vjerovatno čekao njega, ali ga je pomiješao sa zetom Nebojšom, pošto je mladić imao kapuljaču zbog hladnog vremena”, kaže ovaj izvor.

Druga, manje vjerovatna verzija ubistva jeste da je Nebojša likvidiran iz osvete.

“Ne isključuje se mogućnost da su ubice htjele Aleksandru da pošalju poruku ubistvom zeta”, navodi isti izvor.

Ovo nije prvi put da se Aleksandar Šarac nađe na meti. U avgustu 2018. na kuću košarkaša Vukašina Vuleta Avdalovića, koji živi odmah do Šarca, bačena je bomba.

 Avdaloviću je tada u eksploziji oštećen automobil, a ispostavilo se da on nije bio meta napada, već njegov prvi komšija Šarac, koji stanuje u drugom dijelu kuće. Priča se da je Šarac do sada u nekoliko navrata čudom izbjegao smrt kad su pucali na njega.

Komšije Nebojše M. jučer su u šoku posmatrale uviđaj i prisjetile se bombaškog napada na Avdalovića.

“Nebojša je ubijen greškom, kao što je ljetos greškom bačena i bomba. Pričalo se da je tada jedan komšija koji je problematičan išao kod Vuleta i izvinjavao se, a čovjek je odmah poslije toga stavio kamere”, rekle su komšije.

Pogledajte likvidaciju Nebojše:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije