Dvije sestre i brat stradali u požaru: Živjeli u podrumu, grijali se kartonima

Radiosarajevo.ba
Dvije sestre i brat stradali u požaru: Živjeli u podrumu, grijali se kartonima
Hrvatski mediji jutros su izvijestili kako je u Vinkovcima provedena velika akcija gašenja požara, te da policija sumnja da su se u kući, u trenutku požara, nalazile tri osobe.

Te sumnje, nažalost, nakon što je požar lokaliziran su i potvrđene, a kako je za Index.hr potvrđeno s požarišta, niko nije preživio u ovom tragičnom slučaju.

Već ranije saopćeno je kako je riječ o osobama starije životne dobi, odnosno o dvije sestre i bratu, sve troje stariji od 80 godina koji su živjeli zajedno u ovoj porodičnoj kući.

Navodi se i to da su, ustvari, ove osobe živjele u podrumu, u vrlo teškim, gotovo nehumanim uvjetima, te da su se grijali paljenjem kartonskih kutija što je vjerovatno i dovelo do požara, javio je HTV.

Istraga u cijelom slučaju još uvijek je u toku, te će tek tokom dana biti poznato više detalja, ali svakako da je ova tragedija nešto što je zabrinulo cjelokupnu hrvatsku javnost, posebno nakon što su počeli stizati detalji i uvjeti u kojima je došlo do požara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije