Duško Marković o izmišljotini iz Beograda: Ni djeca nisu pošteđena zbog propagande

Radiosarajevo.ba
Duško Marković o izmišljotini iz Beograda: Ni djeca nisu pošteđena zbog propagande

Pojedini srbijanski mediji u petak su prenijeli infromaciju o navodnom incidentu u Osnovnoj školi "Dr Dragiša Ivanović" u Podgorici.

Mediji su prenijeli da je glavni akter neprimjerenog ponašanja učenica osmog razreda, koja je prvo pjevala pjesmu "Čavoglavu" ispred zbornice, i to u prisustvu dežurnog nastavnika koji nije reagovao, a pomenuli su da je u školu donijela i nož koji je stavila pod grlo drugoj učenici, te da je dijelila letke sa prijetećim porukama usmjerenim prema djeci "srpske nacionalnosti".

No, uprava škole 'Dr Dragiša Ivanović' demantovala je medijske navode da su učenici srpske nacionalnosti verbalno, ali i fizički napadnuti u toj školi.

"Pomenuti događaj se uopšte nije desio u našoj školi i plasirane informacije nisu istinite", ističu u OŠ Dr Dragiša Ivanović.

Ova informacija navela je crnogorskog premijera Duška Markovića da u Bijelom Polju izjavi kako ni djeca nisu pošteđena zbog propagande protiv Crne Gore, prenosi CdM.

"Kao što smo nezavisnost obnovili na temelju zakona i demokratije, kao što državu uređujemo kako nalažu najviši međunarodni standardi, tako i svoje crkve i manastire štitimo – po slovu zakona. Naše pravo, da stvari u svojoj kući uređujemo po mjeri naših potreba, nailazi na otpore i opstrukcije", kazao je Marković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije