Đukanović: DPS je najjača partija po broju osvojenih mandata

Radiosarajevo.ba
Đukanović: DPS je najjača partija po broju osvojenih mandata
PrtScr / Đukanović na pressu

Biračka mjesta na parlamentarnim i izborima u pet crnogorskih opština zatvorena su u 20 sati.

Na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, koji su danas održani, biračko pravo iskoristilo je 409.880 građana, odnosno 75.9 odsto od ukupnog broja birača, saopšteno je iz CDT-a. Izlaznost do 20 sati je bila 75,9 posto, a 2012. godine 70.6 posto.

U izbornom štabu DPS-a Milo Đukanović obratio se okupljenim novinarima.

 "Još uvijek nije završeno prebrojavanje, ali prebrojano je oko 90 posto rezultata i želim da vas informišem da je rezultat DPS-a oko 140 hiljada galsova i oko 30 mandata. Takav rezultat znači da je DPS najjača partija na ovim izborima, kako u pogledu glasova tako i u pogledu mandata. 

Još uvijek pristižu glasovi i teško je kazati bilo šta pozitivno. Za sada sa tradicionalnim partnerima imamo 40 mandata i borba za većinu u parlamentu još uvijek traje. Tek kada dođu konačni rezultati možemo kazati tačno kako će sve izgledati", kazao je Đukanović.

DPS poštuje i pozdravlja sve one koji su učestvovali na izborima i osvojili mandate, poručio je Đukanović i dodao je da su se mnogi pitali da li je DPS u stanju da prizna rezulatat koji nisu očekivali.

"Da, respektujemo sve rezultate koje svu svi ostvarili. Sačekat ćemo da zvanične rezultate da vidimo kojoj će od ove dvije partije pripasti taj jedan presudni mandat", poručio je on.

On je istaknuo da se DPS bezuslovno bori za građansku Crnu Goru, multietničku i nikada se neće pokolebati, uvijek će ostati na Europskom putu Crne GOre.

"Mislimo da smo tokom svih prethodnih godina napravili iskorak u regionu. Crna Gora je postala svjetionik u regionu, vjerujem da će bez obzira na konačni rezulatat Crna Gora ostati na ovom putu i imati senzibilnost prema svima. Te da će i dalje igrati ulogu jednog promotera europski vrijednosti. DPS je u čitavom prethodnom periodu ostvarila rezultate od historijske važnosti od obnove nezavisnosti, ekonomske stabilnosti, te europskom putu i uvjeren sam da će se taj temelj ostvariti"; zaključio je Đukanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije