Dubrovnik ostao bez struje: U centru kolaps, zatvoreni restorani i dućani

Radiosarajevo.ba
Dubrovnik ostao bez struje: U centru kolaps, zatvoreni restorani i dućani
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL / Dubrovnik ostao bez struje

Sinoć je na dubrovačkim Pilama i u dijelu historijske jezgre nestalo struje koja nije došla ni danas. Zbog toga je zatvorena i većina objekata na ovom najfrekventnijem gradskom predjelu, piše Dubrovački dnevnik.

Kako piše Indexu pitanju je ozbiljan kvar koji iziskuje velike radove te radnici moraju zaustaviti saobraćaj preko Pila da bi zamijenili transformator.

Očekuje se kako bi struja mogla doći uskoro.

Dubrovački gradonačelnik komentirao je cijelu situaciju. Kaže da je sistem preopterećen.

"Sistem je preopterećen najvećim dijelom zbog brojnih klimatizacijskih uređaja, ali i drugim stvarima koje su tu za pružanje usluga u ugostiteljstvu. Očito to sve skupa nije moglo izdržati pa je došlo do ovoga. HEP inače radi na poboljšanju sistema, prije smo imali značajnih problema kojih sad nema u tolikoj mjeri i struje manje nestaje, a ovo je izdvojeni slučaj", kaže.

"Ne vidim tu nešto dramatično i to nas ne treba posebno zabrinjavati. Pročitao sam negdje kako su ugostitelji i vlasnici apartmana ljuti, ali mislim da oni nisu išli pitati u HEP koliko će uređaja ugraditi i prije toga vodili računa hoće li zbog toga neko ostati bez struje. To je sistem spojenih posuda i, evo, vjerujem da je kvar kratkog daha i nadam se da će biti brzo popravljen", dodao je, prenosi Dubrovački dnevnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije