Drama u sudnici: Optuženi tokom suđenja sebi prerezao vrat

Srna
Drama u sudnici: Optuženi tokom suđenja sebi prerezao vrat
Foto: Kurir.rs / Specijalni sud u Beogradu

U toku suđenja kriminalnoj "Valjevskoj grupi" pred Specijalni sudom u Beogradu optuženi Zoran Jeličić prerezao je sebi vrat pred svima u sudnici.

"Večernje novosti" navode da se Jeličić javio za riječ, izašao za sudsku govornicu, i uz riječi "sada ću da se ubijem pred svima", iz džepa izvadio oštar predmet i prerezao sebi vrat.

Povrijeđeni muškarac je prevezen na VMA, gdje je u toku njegovo medicinsko zbrinjavanje, javlja RTS i saznaje da je riječ o površinskim povredama.

Incident se dogodio oko 10.10 sati.

"Valjevski klan" je 2009. godine u velikoj akciji policije uhapšen zbog optužbi za teška ubistva, zločinačko udruživanje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, iznuda i nanošenja lakih i teških tjelesnih povreda, i iznude novca.

Tada su lišeni slobode Milan Lazarević, Zoran Jeličić, Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije