Drama u Beogradu: Ubijen sin bivšeg fudbalera Sarajeva i Zvezde

0
Radiosarajevo.ba
Drama u Beogradu: Ubijen sin bivšeg fudbalera Sarajeva i Zvezde
Foto: Blic.rs / Uviđaj

U pucnjavi u beogradskom naselju Braće Jerković ubijen je Vedran Repčić (41), inače sin nekadašnjeg fudbalera FK Sarajevo i Crvene zvezde Srebrenka Repčića.

Srebrenko Repčić je rođen u BiH, u Bosanskom Šamcu, a prije odlaska u Crvenu zvezdu, igrao je važnu ulogu u FK Sarajevo.

Na Koševo je došao 1975. i u Bordo timu proveo 4 uspješne godine.

Mediji navode da je do pucnjave došlo jutros oko 10 sati.

Navodi se da je Repčić odranije poznat policiji po više krivičnih djela, te da je bio na meti napadača prije četiri godine, ali je preživio atentat.

U dosijeu ima nekoliko teških krivičnih djela.

Navodno je nepoznati napadač ispalio više metaka u čovjeka, koji je nepomično ostao da leži.

Ljekarske ekipe pokušale su da reanimiraju Repčića, ali je podlegao povredama.

Napadač je nakon ispaljenih hitaca pobjegao u pravcu pijace, a na sebi je imao tamnu odjeću i sportsku torbu, javljaju srbijanski mediji.

Uviđaj je u toku.

Komšinica je, kako prenosi Blic, ispričala šta je vidjela.

"Vraćala sam se iz prodavnice. Dečko je išao donjom ulicom... Odjednom sam čula jedan pucanj. Okrenula sam se se, mislila sam da je petarda petarda. Čula sam još dva pucnja i tada sam videla da dečko leži pored kombija a da se onaj što ga je upucao stavio, pištolj u crnu torbu i pobegao. Lice mu nisam videla", rekla je komšinica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije