Dodik i Kusturica: Snaga Srba proizilazi iz dvije srpske države, Srbije i RS-a

Radiosarajevo.ba
Dodik i Kusturica: Snaga Srba proizilazi iz dvije srpske države, Srbije i RS-a
Predsjednik RS-a Milorad Dodik i srbijanski režiser Emir Kusturica druženjem u "jednom poznatom beogradskom restoranu" proslavili su Dan državnosti Srbije.

U saopćenju sa druženja ističe se da su se "Dodik i Kusturica osvrnuli na centralnu manifestaciju proslave Dana državnosti Srbije, koja je održana u Orašcu, ističući da je tom prilikom pokazana snaga koja proizilazi iz jedinstva srpskog naroda i dvije srpske države – Srbije i RS-a".

Oni su konstatirali da je "potrebno učiniti sve da bi to jedinstvo i ta snaga i dalje rasli i bili garant dobrobiti cjelokupnog srpskog naroda, ma gdje bio, kao i svih građana RS-a i Srbije".

U Memorijalnom kompleksu u Orašcu u srijedu je je održana centralna manifestacija obilježavanja Sretenja – Dana državnosti Srbije kojoj su, između ostalih, prisustvovali predsjednici Srbije i RS-a Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, te premijerke Ana Brnabić i Željka Cvijanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije