Hrvatska / Dobre duše balkanske: Gesta vozača autobusa oduševila cijelu regiju

16. 03. 2018. u 08:09:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

U redakciju hrvatskog Regionalnog tjednika prije dva dana stigla je priča pod nazivom Dobra duša AP Varaždin, koja je mnoge razveselila te je stoga prenosimo u cijelosti.

"Javljam se evo kako bih u ovom ludom svijetu punom negativnosti u medijima i loših iskustava izdvojila današnji događaj iz ranojutarnjeg autobusa iz Lepoglave prema Varaždinu. U krcati bus u Kaniži ulazi stariji bračni par, plaća kartu za Varaždin.

Oko kilometar dalje gospođa shvaća da je zaboravila papire na autobuskoj stanici pa to kaže svom jedva pokretnome mužu i vozaču, koji čovjeka pušta van iz autobusa. Starac sav jadan krene trčati natrag.

Sad su svi očekivali da će vozač u svojoj profesionalnosti krenuti naprijed, ali ne. Vozač pun čovječnosti se okrenuo na cesti i počeo se vraćati u smjeru zaboravljenih nalaza. Na cesti je u jednom trenutku nastao haos: svi su trubili, srednjoškolci su se smijali, a u mome srcu bilo je: WOOOW.

Kakva ljubav vozača prema čovjeku. I putem prema stanici sretnemo starog djedicu kako trčećim korakom ide po ženine nalaze, a meni suza u oku. I vozač stane na autobuskoj, opet se okrene, uzme nalaze i pokupi djedicu pa svi sretni krenemo dalje.

I jadan nagluhi djed želi još dati vozaču za kafu, ali vozač odbija. Moj dan je tom malom gestom još uvijek dobrih ljudi postao savršen", napisala je svjedokinja događaja.

NEMA KOMENTARA