Djevojka krenula izaći iz lifta, on "podivljao" i nije se zaustavljao

Radiosarajevo.ba
Djevojka krenula izaći iz lifta, on "podivljao" i nije se zaustavljao

Neispravni liftovi novobeogradskih nebodera mogli su nekome doći glave. U jednom neboderu, lift je, dok je djevojka iz njega izlazila, nastavio se kretati ka gore, a ona je samo pukom srećom izbjegla da ostane zaglavljena između poda lifta i plafona! 

Nesretna situacija sa liftom dogodila se jučer poslijepodne. Srećom, u liftu nije bilo više nikoga jer se pri njegovom kretanju odlomio i dio maltera koji je upao u lift. 

"Zamalo da poginem. U našoj zgradi ima mnogo starijih ljudi, a srećom u liftu sam bila ja, a ne neka majka sa detetom", kaže za Blic L. N.

Kako navodi, u ovom neboderu od 20 spratova "od 17. sprata do gore je liftu inače potrebno 66 sekundi, dok je on, na vrhu lupio u roku od 35 sekundi".

Kada je lift udario na kraju svoje putanje, tresak je uzdrmao domara zgrade, koji je provjerio snimak sa sigurnosne kamere i vidio šta se desilo. 

"Na snimku se jasno vidi da je lift ubrzao. Domar me je obavestio o tome da je sigurnosni sistem zakazao. Ukoliko lift dobije ubrzanje, on bi trebalo da se isključi da ne bi došlo do nesreće, a to se nije dogodilo. Od njega sam saznala da ni u druga dva solitera situacija sa liftovima nije mnogo bolja", dodaje djevojka.

Ovo nije prvi peh sa liftovima

"Prije dvadesetak godina u zgradi je poginuo čovjek koji se zaglavio između lifta i vrata. Kad smo sestra i ja bile male, lift se zaglavio na 11. spratu. Majka je uspela da nas kroz otvor da nekome, a zatim je, zajedno sa liftom tresnula u podrum", dodaje potreseno L. N.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije