Djed bolesne djevojčice: 'Još čekamo transplantaciju, ali Mila je stabilno'

Radiosarajevo.ba
Djed bolesne djevojčice: 'Još čekamo transplantaciju, ali Mila je stabilno'
Foto: Dnevnik.hr / Otac Marin Rončević sa kćerkom Milom

Mila Rončević nalazi se na liječenju u SAD-u, a njen djed je u četvrtak na konferenciji za novinare rekao kako još čekaju transplantaciju, no da je Mila stabilno.

"Još čekamo transplantaciju, imali smo neočekivani zastoj, Mila je stabilno i usudio bih se reći dobro, hvala Bogu", rekao je Milin djed na konferenciji za novinare, pročitavši poruku Milinog oca Marina Rončevića, prenosi Dnevnik.hr.

"Kod Mile je malo došlo do odgode presađivanja koštane srži zbog nekih neočekivanih reakcija, ali nadamo se da će do toga doći ubrzo", rekao je njen djed i pojasnio kako će transplantacija uslijediti kada se neke funkcije organizma stabiliziraju.

"Nakon toga će uslijediti Milin oporavak", dodao je i predstavio novoregistriranu Fondaciju "Mila za sve".

"Fondacija će nastojati pomoći oboljeloj djeci, ali će se truditi finansirati i neka naučna istraživanja po uzoru na neke američke fondacije. Na računu je ostalo 5,5 miliona kuna od čega je već 4 miliona kuna otišlo za liječenje jedanaestero druge djece. Na Marinovom računu je oko 16 miliona kuna.

"To izgleda puno, ali kad se krene u realizaciju zamišljenoga, to neće biti tako mnogo. Upravo zbog toga moramo osigurati stalne i povremene izvore financiranja kako bi realizirali projekte do kraja", napomenuo je Rončević.

Cijela Hrvatska skupljala je novac za liječenje Mile koja boluje od akutne mijeloične magakariocitne leukemije koja je zahtijevala brzu reakciju i agresivno liječenje.

Mila Rončević je ovog proljeća s roditeljima otputovala na liječenje u bolnicu Children’s Hospital of Philadelphia nakon humanitarne akcije u kojoj je prikupljeno oko 40 miliona kuna, više nego je bilo potrebno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije