Direktoru N1 Srbija upućene prijetnje zbog izvještavanja o terorizmu u NZ

Radiosarajevo.ba
Direktoru N1 Srbija upućene prijetnje zbog izvještavanja o terorizmu u NZ
Foto: N1 / Direktor N1 Srbija Jugoslav Ćosić

Direktora N1 televizije Srbija Jugoslava Ćosića je sinoć na službeni telefon pozvala osoba koja se predstavila kao službenik Vlade Sjedinjenih Američkih Država. Prema navodima N1 televizije, osoba se legitmisala kao saradnik odjeljenja za Domovinsku sigurnost.

Ćosiću je rečeno da je razlog poziva izvještavanje N1 Srbije o terorističkom događaju u Novom Zelandu.

Osoba koja je telefonski kontaktirala Ćosića se nije željela predstaviti imenom. Zahtijevala je od njega da objasni izvještavanje ovog televizijskog kanala o ovom terorističkom napadu sugerišući da se može zkaljučiti da N1 ima dokaze da je napad povezan sa "terorističkom bazom" u Srbiji.

 

Od Ćosića je ultimativno traženo da pismeno ili usmeno predoči dokaze na e-amil adresu koja će mu biti poslana "u roku od dva sata". Ako to ne učini, zaprijećeno mu je da će mu biti uskraćen ulazak u Sjedinjene Američke Države, piše N1.

 

Osim toga, direktoru N1 Srbija je pozivatelj istakao da N1 televizija u sva tri centra - Sarajevu, Beogradu i Zagrebu ima tri stotine negativnih izvještaja o predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trumpu.


Kako piše N1, nakon telefonskog poziva, o sadržaju razgovora, obaviješteni su advokati N1 koji će preduzeti neophodne pravne radnje kako bi državni organi Srbije preduzeli istragu o ovom događaju.

Više informacija o terorističkom napadu na Novom Zelandu možete čitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije