"Dijelimo istu kulturu": Ivica Dačić primio novu ambasadoricu BiH u Srbiji

Anadolija
"Dijelimo istu kulturu": Ivica Dačić primio novu ambasadoricu BiH u Srbiji
Printscreen / Aida Smajić i Ivica Dačić na sastanku

Odnosi Srbije i Bosne i Hercegovine su jako dobri, ali ima prostora za njihovo unaprijeđenje, prije svega kroz rješavanje otvorenih pitanja, oko čega treba zauzeti konstruktivan stav, saglasili su se danas u Beogradu ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić i novoimenovana ambasadorica BiH u Srbiji Aida Smajić.

U interesu obje zemlje je nastavak političkog dijaloga, razvoj ekonomske saradnje i infrastrukturno povezivanje, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Srbije.

Ambasadorica Smajić zahvalila je na dobrodošlici i izrazila nadu da će se tokom njenog mandata bilateralni odnosi, kao i do sada, temeljiti na podršci Srbije stabilnosti Bosne i Hercegovine i Dejtonskom sporazumu kao njenom temelju, navodi se u saopćenju.

Susret je protekao u prijateljskoj atmosferi i uz saglasnost oko toga da se radi o zemljama koje dijele istu kulturu i da zajedničku prošlost treba tretirati kao bogatstvo potencijala za dalju saradnju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije