Novi Sad: Bulatović likvidiran iz osvete za ubistvo Lazarevića u I. Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Novi Sad: Bulatović likvidiran iz osvete za ubistvo Lazarevića u I. Sarajevu
Foto: RAS Srbija / Ilustracija

Željko Bulatović (55), koji je u ponedjeljak uvečer ubijen u Novom Sadu, najvjerovatnije je likvidiran iz osvete za ubistvo Miroslava Lazarevića (32) u Istočnom Sarajevu, saznaje Srpskainfo.

Lazarević je ubijen u sačekuši 16. oktobra 2016. u Istočnom Sarajevu. Zbog njegovog ubistva u Okružnom sudu u Banjaluci bili su osuđeni Saša Vidović i Željkov sin Aleksandar Bulatović.

Međutim, Vrhovni sud Republike Srpske poništio je ovu presudu i suđenje vratio na početak.

Bulatović je ubijen u ponedjeljak oko 22 sata u novosadskom Novom naselju, u Ulici braće Dronjak ispred broja 7. On je likvidiran ispred zgrade u kojoj je živio posljednjih 6 mjeseci. Prema nezvaničnim informacijama, ubijen je hicima iz pištolja, a svjedoci iz okolnih zgrada su čuli pucanj i potom pokušaje repetiranja.

Jedan od stanara je ispričao da je, kada je izašao ispred zgrade, vidio tijelo Bulatovića, koji je ležalo na parkingu u lokvi krvi, dok su forenzičari vršili uviđaj.

Ubrzo poslije ubistva, policijski inspektori iz Novog Sada došli su do saznanja da bi ovo ubistvo moglo biti povezano s likvidacijom Lazarevića.

Prema saznanjima Srpskainfo, odmah su obavijestili Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske. U MUP Srpske su im rekli da su obaviješteni o ubistvu i da su se odmah aktivno uključili u istragu i razmjenu informacija, te da sarađuju s policijom iz Srbije.

Njihov sagovornik ističe da postoje čvrste indicije da su ova dva ubistva povezana i da je Bulatović ubijen u krvnoj osveti zbog toga što je njegov sin optužen za ubistvo Lazarevića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije