Detalji nesreće iz Srbije: Staford se otrgao sa lanca, skočio na ženu i izujedao je

Radiosarajevo.ba
Detalji nesreće iz Srbije: Staford se otrgao sa lanca, skočio na ženu i izujedao je
Foto: RAS Srbija / Mjesto nesreće
Nesreća u kojoj je žena iskrvarila na smrt dogodila jutros oko pola osam u Pančevu, u naselju Vojlovica, kada je Radojka M. (66) izašla napolje da nahrani svog psa koji se u tom trenutku otrgao s lanca, skočio na nju i izujedao je.

Kako su komšije ispričale za Blic, Radojka je jutro izašla iz kuće na nahrani granulama staforda, starog dvije godine, kada se on otrgao s lanca.

"Kada se lanac pokidao, pas je otišao na verandu, a zatim je ušao u kuću gdje je Radojka bila. Ruke su joj bile crvene, da li je klala živinu ili pravila neko meso ne znam, ali pas je skočio na nju i prvo je ugrizao za ruke. Nakon što je izujedao jadnu ženu koja je iskrvarila na smrt, on je prešao na zaovu, Vesnu M. koja je ometena u razvoju. Nju je krenuo da grize za noge", priča komšija blizak porodici.

Komšije dodaju da su policija i ekipa Hitne pomoći zajedno sa Zoo higijenom ubrzo došle.

"Čuli smo vrisak i lomljenje stakla. Kada smo izašli iz našeg dvorišta, vidjeli smo policiju i Hitnu pomoć kako trče. Vjerovatno kad su otvorili vrata od kuće pas je nasrnuo i na njih. Nešto kasnije, kada su uspjeli da savladaju psa, ekipa Zoo higijene ga je uspavala", kažu komšije koje su pred sam kraj prisustvovale ovoj nesreći.

Naime, Ivan M., vlasnik psa je uzeo staforda još kad je bio štene i kod njih je sve vrijeme bio u dvorištu na povocu, a kako neke komšije pričaju problematičan je.

"Ne znam ih dobro, ali čuli smo da je Ivanov otac pobjegao i odselio se u grad da živi privatno, jer ga je Ivan tukao. Mislim da žive od invalidske penzije zaove i Ivan ponekad radi neke sezonske poslove", priča jedan komšija za Blic.

U ovoj nesreći zaova Vesna M. u teškom stanju je prebačena u Hitnu pomoć u Pančevu, a obdukcijom će se tačno utvrditi uzrok smrti Ivanove majke, Radojke, koja je podlegla povredama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije