Darko Mladić: Zabrinut sam za zdravlje oca, nemam povjerenja u Haški tribunal

Radiosarajevo.ba
Darko Mladić: Zabrinut sam za zdravlje oca, nemam povjerenja u Haški tribunal

Kako su prenijeli mediji, osuđeni ratni zločinac Ratko Mladić prebačen je u četvrtak u bolnicu jer mu je pozlilo tokom posjete supruge, poslije čega su mu urađeni specijalistički pregledi. Poslije pregleda vraćen je u pritvorsku jedinicu u Scheveningenu.

Ratko Mladić se vratio u pritvor

Njegov sin, Darko Mladić, kaže da je prekjuče tokom posjete, osuđeni ratni zločinac osjećao "tegobe koje nije mogao da istrpi".

"Pozlilo mu je oko podneva, pa su pozvali ljekara koji ga je odmah uputio u bolnicu, gdje je i prenoćio. Bilo je sve dosta konfuzno i jako smo se zabrinuli, jer nismo bili obaviješteni o tome šta se tačno dešava", rekao je Darko Mladić.

Dodaje da su ljekari bili fokusirani na kardiološki pregled, da su uspjeli da mu ublaže tegobe, nakon čega su ga vratili iz bolnice. Međutim, tegobe su se ponovo vratile u toku jučerašnjeg dana.

Kaže i da će se ponovo tražiti i insistirati na njegovom liječenju u Srbiji.

"Iako dosad nismo uspjeli da izdejstvujemo njegovo liječenje u Srbiji, ne odustajemo. Ponovo ćemo tražiti liječenje u našoj zemlji. Sada imamo novi podnesak i ova priča je još uvijek otvorena", rekao je sin Ratka Mladića za Pink i dodao da je "zabrinut" jer "Haški tribunal ne uliva povjerenje kada je riječ o zdravstvenim pitanjima i problemima zatvorenika".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije