Danijela traži cijela Evropa: Idem ubiti neke ljude i vraćam se

Radiosarajevo.ba
Danijela traži cijela Evropa: Idem ubiti neke ljude i vraćam se

Daniel Vojnović opasan je i nepredvidljiv, upozorava njemačka policija koja je potragu za njim proširila na cijelu Europu.

Kako pišu njemački mediji, 31-godišnjem Vojnoviću, koji je porijeklom iz Srbije i služio je zatvorsku kaznu zbog nanošenja teških povreda, bio je odobren posjet roditeljima, a tokom posjeta je pobjegao kroz prozor roditeljske kuće.

Vojnoviću je posjet roditeljima odobren jer je odslužio godinu dana od ukupno tri godine i osam mjeseci zatvorske kazne.

Dvojica čuvara koja su bila zadužena za njega krenula su za njim, ali nisu ga uspjeli sustići. Pobjegao je u srebrnoj Opel Zafiri koja je u vlasništvu njegovih roditelja.

"Ako ga vidite, ne razgovarajte s njim. Odmah nas zovite", poručila je policija.

Owl24.de javlja kako mu je dijagnosticiran disocijalni poremećaj ličnosti te da je terapeutu rekao da će ubiti nekoliko ljudi i vratiti se u zatvor. Iz zatvora opovrgavaju da je najavio ubistva. Vojnović je počinio i više krađa u Njemačkoj, a u zatvoru je teško ozlijedio svog cimera.

danijel_srbija.jpg - undefined

Foto: Policija: danijel_srbija.jpg

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije