Danas izbori u Nikšiću: Pravo glasa ima više od 58 hiljada birača

1
M. Delibašić
Danas izbori u Nikšiću: Pravo glasa ima više od 58 hiljada birača
Foto: Radiosarajevo.ba / Nikšić

U Nikšiću će danas biti održani lokalni izbori na kojima učestvuju četiri koalicije i dvije partije.

Pod brojem jedan je koalicija “Evropski tim za Nikšić“, koju čine DPS, SD, Liberalna partija i Patriotsko-komitski savez, a predvodi je Sanja Damjanović.

“Narodni pokret - Za vaskrsenje Nikšića“ Miodraga Dake Davidovića je pod brojem dva, a “SDP - Srcem za Nikšić“, čiji je nosilac Željko Nikolić, pod brojem tri.

Koalicija “Za budućnost Nikšića - Nikšić odlučuje“, čiji je nosilac Marko Kovačević, je pod brojem četiri. Tu koaliciju čine DF, SNP, Pokret “Za život Nikšića“, Radnička partija, Ujedinjena Crna Gora, Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore (JKPCG), Srpska radikalna stranka, Pokret penzionera i invalida rada i Socijalisti Crne Gore.

Koalicija Građanskog pokreta URA i nestranačkih ličnosti “Crno na bijelo - Može Nikšić“, koju predvodi prof. dr Tatjana Đurišić Bečanović, je peta na zbirnom biračkom listiću.

Pod brojem šest je lista koalicije “Mir je naša nacija - Zaokruži slobodu“, čiji je nosilac Momo Koprivica, a koju čine Demokrate, Demos, Pokret “Ne damo Nikšić“, Partija penzionera, invalida i restitucije i “Plenum 083“.

Pravo glasa na izborima imaće 58.833 birača, koji će glasati na 138 biračkih mjesta.

Birališta su otvorena u 7.00, a zatvaraju se u 20.00 časova.

Jutros od sedam sati građani Nikšiča biraju svoje predstavnike u lokalnom parlamentu. Glasa se za jednu od šest izbornih lista na 138 biračkih mjesta, a pravo glasa ima 58 833 birača, što je za četiri hiljade više nego na parlamentarnim izborima u avgustu prošle godine, javlja specijalni izvještač portala Radiosarajevo.ba iz Nikšića.

Na biralištima, koja će biti zatvorena u 20 sati, obavezna je dezinfekcija ruku na ulazu, poštovanje propisane fizičke distance i nošenje maske, a građani će prilikom uvida u dokumenta morati da spuste masku kako bi komisija izvršila identifikaciju.

Ministarstvo zdravlja Crne Gore donijelo je i posebne mjere kojima se oboljelima od COVID-a koji su u samoizolaciji ili na bolničkom liječenju, omogućava glasanje putem pisma.

A kako je na snazi zabrana kretanja izmedju opština, građani koji žive u drugim gradovima, a upisani su na birački spisak opštine Nikšić, na glasanje mogu ići uz obavještenje Ministarstva unutrašnjih poslova o održavanju izbora, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije