Dalmatinka u Norveškoj: Čistim kao i kod kuće, ali za više novaca

Radiosarajevo.ba
Dalmatinka u Norveškoj: Čistim kao i kod kuće, ali za više novaca
Foto: Ilustracija / Čistačica / Ilustracija

Žena iz Podgore u Hrvatskoj, koja je željela ostati anonimna, otišla je raditi u Norvešku, zemlju u koju se u posljednje dvije godine već odselilo desetak njenih sumještana, piše Slobodna Dalmacija.

“Došla sam jer mi se ukazala prilika, ako je ikada bilo vrijeme za proći ovu životnu avanturu bilo je sada, prije nego osnujem porodicu jer je ne bih voljela zasnovati u Norveškoj”, počinje svoju priču ova Podgoranka.

Kaže kako u Norveškoj ne čuva ovce, niti radi 20 sati dnevno, već osam, i to isti posao koji je radila i kod kuće, ali za puno više novaca. Tamo čisti kao što je čistila i u rodnom gradu, ali za puno bolju plaću.

Objašnjava kako nije došla u Norvešku kako bi osnovala porodicu i ostala tamo cijeli život, već kako bi u što kraćem roku ostvarila zadani cilj i vratila se kući.

 “Malo stisnete zube, zadržite osjećaje za sebe i krenete. Da je lako, nije, ali što je uopće lako? Mislite li da je ikome lako biti ovdje, biti odvojen od svoje familije kako bi joj osigurao nešto i pružio priliku za boljim životom", upitala je ona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije