Dalmacija: Filmska pljačka u tržnom centru, lopov odnio robu vrijednu 420.000 KM

Radiosarajevo.ba
Dalmacija: Filmska pljačka u tržnom centru, lopov odnio robu vrijednu 420.000 KM
Foto: Miranda Čikotić/ Pixsell / Ilustracija

Splitska policija intenzivno istražuje provalu u trgovinu "Krona", u splitskom trgovačkom centru City Center one, a iz PU splitsko-dalmatinske izvijestili su kako je ukradeno više satova, te da je pričinjena značajna materijalna šteta, javlja Slobodna Dalmacija.

"Tijekom noći 19. listopada nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu u trgovačkom centru u Splitu. Tom prilikom je otuđio razne satove. Počinjena je znatna materijalna šteta te su policijski izvidi u tijeku", rekli su iz policije.

Lopov je navodno ušao u trgovinu pola sata iza ponoći i ukrao je 19 satova raznih brendova. Iz kompanije "Kruna" rekli su kako je procijenjena vrijednost satova 1.600.000 kuna (oko 420.000 KM).

Lopov se dovezao na motoru pred centar, mirno ušetao na glavni ulaz gdje se nalaze kockarnica i kina i koji radi tokom čitave noći. Na glavi je imao periku, a na licu masku. Brzim korakom držeći sve vrijeme pognutu glavu, došao do trgovine, čučnuo i spojio nekakav aparat na ulaznu bravu vrata. U tom trenutku je nešto zaiskrilo, a zaštitna roleta polagano se podigla tako da provalnik nije morao upotrebljavati nikakvu silu.

U roku nekoliko minuta, a čini se da je znao gdje se satovi nalaze, sve je potrpao u ruksak i izašao na isti izlaz na koji je i ušao. Akciju su snimile nadzorne kamere. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije