Dačić predsjednici Hrvatske: Ne napadajte Srbiju zbog vašeg sukoba s Bošnjacima

Radiosarajevo.ba
Dačić predsjednici Hrvatske: Ne napadajte Srbiju zbog vašeg sukoba s Bošnjacima
/ Foto: Anadolija
Hrvatska bi trebalo da se suoči sa prošlošću, a ne da napada Srbiju povodom njihovih sukoba sa Bošnjacima, izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Dačić je komentare hrvatskih zvaničnika povodom posljednje presude Haškog tribunala nazvao “nevjerovatno licemernim”, prenosi B92.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović negirala je da je Hrvatska učestvovala u udruženom zločinačkom poduhvatu, tvrdeći da je ta zemlja četiri godine učestvovala u odbrani BiH, kao i da je hrvatski narod u toj zemlji bio "prva žrtva velikosrpske agresije", prenela je Hina.

"O kakvoj takozvanoj velikosrpskoj agresiji govori hrvatska predsednica", pita se Dačić, “kad su još devedesetih godina u Vijeću sigurnosti raspravljali o tom pitanju”.

Šef srpske diplomatije navodi da je, poslije 3333. sjednice Vijeća sigurnosti UN održane 3. februara 1994. godine, saopćeno: "Vijeće sigurnosti i je duboko zabrinuto zbog činjenice da je Republika Hrvatska elemente Hrvatske vojske rasporedila, zajedno sa teškom vojnom opremom, u centralnim i južnim delovima BiH".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije