Dačić odgovorio Plenkoviću: Tačno je da nismo isti, mi nismo služili Hitleru

Radiosarajevo.ba
Dačić odgovorio Plenkoviću: Tačno je da nismo isti, mi nismo služili Hitleru
Anadolija / Srbijanski šef diplomatije Ivica Dačić
"Ja nisam govorio o ratu, nego o diplomatskom ratu koji Hrvatska izaziva", rekao je ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić, reagujući na izjavu premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da nije dobro upotrebljavati takve riječi. Poručio je Hrvatsko

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je, osvrćući se na izjavu ministra Ivice Dačića da će ukoliko Hrvatska želi diplomatski rat, to i dobiti, naveo da korištenje te riječi nije dobro, i da Srbija i Hrvatska nisu iste jer niko u Zagrebu nije davao izjave kakve je davao ministar Aleksandar Vulin niti je itko oskrnavio srpsku zastavu u Saboru.

"Tačno je da nismo jednaki, mi nismo bili na strani Hitlera, nismo vršili Holokaust nad Jevrejima i Hrvatima, nismo tjerali Hrvate da nose obilježja kao što su Srbi i Jevreji morali nositi za vrijeme Drugog svjetskog rata, Jevreji žute, a Srbi plave trake", rekao je Dačić na Plenkovićevu izjavu da "nismo u ovoj priči isti".

"Nismo bili ni 90-ih, a nećemo biti ni sada ni u budućnosti", rekao je ranije danas hrvatski premijer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije