Grafit Vojvodina = Katalonija: Išli u Barcelonu, a nisu u B. Luku na referendum

Radiosarajevo.ba
Grafit Vojvodina = Katalonija: Išli u Barcelonu, a nisu u B. Luku na referendum
Ivica Dačić, ministar vanjskih poslova Srbije, reagirao je na otvorenu podršku Nenada Čanka, lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), referendumu o neovisnosti španske pokrajine Katalonije.

Tokom vikenda na prostorijama Čankovog LSV-a u Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Novom Bečeju, Kovačici, Baču, Vršcu i Kikindi istaknuta je katalonska zastava, a u nedjelju su u ovim mjestima osvanuli i grafiti Vojvodina=Katalonija, koji su ubrzo prekrečeni.

"Srbija čvrsto podržava teritorijalni integritet i suverenitet Španije, kao i njeno jedinstvo. Tražimo do svih političkih faktora u Srbiji da se ne igraju tim pitanjem", prokomentirao je Dačić i dodao:

"Interesantno je kako su neki političari iz Srbije otišli u Barcelonu, a nisu otišli u Banju Luku kada se pričalo o referendumu. To je neprincipijelno", rekao je Dačić.

Poruke LSV-a vladajuće stranke u Vojvodini nazivaju "pustim željama autonomaša čiju je politiku na prošlim izborima u Vojvodini podržalo jedva 30.000 birača", kako je to objasnio Milenko Jovanov iz Vučićevog SNS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije