Dačić o suđenju Haradinaju: Ne znam da li ima 20 živih svjedoka

Radiosarajevo.ba
Dačić o suđenju Haradinaju: Ne znam da li ima 20 živih svjedoka
Foto: Anadolija / Ivica Dačić

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić oglasio se povodom ostavke Ramusha Haradinaja nakon što je kosovski premijer u Haagu optužen za ratne zločine Oslobodilačke vojske Kosova (OVK):

Ivicu Dačića su novinari u Beogradu pitali da li će Sud uspjeti da sačuva 20 svjedoka u slučaju Haradinaj, s obzirom na to da se "zna šta je bilo sa drugih 30".

"Ne znam da li ima toliko živih svjedoka, ne znam ni na čemu se zasniva taj slučaj, ali u svakom slučaju bi morali da obrate pažnju znajući s kim imaju posla", rekao je Dačić.

Izjavio je da se nada da će zločini OVK-a biti kažnjeni, "bez obzira na to koliko rezervi ima prema raznim međunarodnim sudovima koji su uglavnom sudili Srbima, a ne drugim narodima na prostoru bivše Jugoslavije za zločine protiv Srba".

"Očekujemo da se ta praksa promijeni. Ne bih za sada komentarisao ništa više, imajući u vidu da se ta tema na Kosovu i Metohiji zloupotrebljava u smislu određenih političkih igara unutar unutrašnje političke scene Kosova i Metohije, a veliko je pitanje da li tu zaista i postoji neki sukob između njih", rekao je Dačić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije