Dačić o Šauliću: Žalio se na bolove u grudima

Radiosarajevo.ba
Dačić o Šauliću: Žalio se na bolove u grudima
Foto: Kurir / Dačić o Šauliću: Družili smo se s njim

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić gostujući u emisiji na televiziji “Hepi” otkrio je detalje u vezi smrti pjevača Šabana Šaulića. On je rekao da je pjevač poslije saobraćajne nesreće u Njemačkoj koja se desila neposredno poslije nastupa izašao iz kola bez povreda zbog čega mora da se ispita uzrok smrti, piše Blic.

"Šaban je iz kola izašao, ali je bio toliko loše da su prakrtično morali da naprave neku intervenciju i da ga odvezu u bolnicu. Bio je loše, ali je bio svjestan. On je izašao bez tragova povrede. Žalio se da je imao problema sa grlom, grudima, da ga nešto guši. Pozvali su helikopter i dali su mu neka sredstva za uspavljivanje i on se više nije probudio. U bolnici su pokušavali reanimaciju, otvorili su ga i ustanovili da je došlo do komplikacije aorte. Tužilac sad traži obdukciju da se vidi zbog čega je umro", rekao je Ivica Dačić i nastavio:

"Pitanje je kada će tijelo doći u Beograd, još nisam sreo čovjeka koji nije pomenuo Šabanovu smrt, to je veliki gubitak. Bio je dobar čovjek, uvijek je pomagao mladim pjevačima, pjesme im smišljao, nije bio sujetan… Volio je da pjeva, ima pjevača koji otpjevaju 2,3 pjesme i doviđenja. On je bio u stanju da ostane cijelu noć i iz duše je pjevao. Jedan je Šaban, teško će ga neko zamijeniti, gdje god se okreneš to je Šaban, sve pjesme koje volimo, većina, to su njegove pjesme. Naravno da treba da bude sahranjen u Aleji velikana".

Dačić je rekao da je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću javio za smrt Šaulića.

"Mi smo prijatelji sa njim, družili smo se i to teško čovjek može da prihvati… Čovjek nikad ne zna kada će otići sa ovog svijeta, zato treba živjeti dan svaki kao zadnji. Najgore od svega je što je njegov sin spremao svadbu, ali desilo se kako se desilo", zaključio je Dačić, piše Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije