Dačić o napadu na Srbe u Kninu: Rezultat flerta hrvatske vlasti sa ustaštvom

Radiosarajevo.ba
Dačić o napadu na Srbe u Kninu: Rezultat flerta hrvatske vlasti sa ustaštvom

Prvi potpredsjednik Vlade i šef diplomatije Srbije Ivica Dačić reagirao je na incident u selu Uzdol kod Knina, gdje su maskirani napadači pretukli više osoba srpske nacionalnosti.

"Sve što se desilo u Uzdolju kod Knina je, nažalost, rezultat dugogodišnjeg flerta aktuelne hrvatske vlasti sa ustaštvom i veličanja zločina nad Srbima", rekao je rekao je Dačić i dodao:

"Kad praktično legalizuješ poklič 'Za dom spremni', protjeraš ćirilicu, a Srbe ostaviš bez struje i to u rodnom kraju svog 'znastvenika' Nikole Tesle, onda postaje prirodno da razulareni huligani upadnu u kafić i počnu da tuku čak i djecu samo zato što gledaju Zvezdu. Žalosno je gledati posrnuće hrvatskog društva i Evrope koja to ćutke posmatra", istakao je Dačić.

Zbog Zvezde: Maskirani muškarci povrijedili pet ljudi u Kninu, među njima i dijete

Gosti kafića u Uzdolju kod Knina napadnuti su sinoć dok su gledali utakmicu Young Boys – Crvena Zvezda. Pet osoba je povrijeđeno, uključujući i 9-godišnje dijete. Policija je privela nekoliko lica osumnjičenih za napad, a nešto kasnije izviješteno je i o sličnom napadu u selu Đevrske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije