Dačić napao BiH: Džaferović bio načelnik policije kada su Srbima odsjecane glave

60
Radiosarajevo.ba
Dačić napao BiH: Džaferović bio načelnik policije kada su Srbima odsjecane glave
Foto: Anadolija / Ivica Dačić

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić nastavio je verbalne napade na predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Sve je počelo kada je Dačić kritikovao "ajatolahe iz Sarajeva", kako je nazvao Bakira Izetbegovića i Šefika Džaferovića, zbog podrške Azerbejdžanu u sukobu s Armenijom.

Nakon što je Džaferović odgovorio da je Dačić bio dio vlasti u vrijeme Slobodana Miloševića, šef srbijanske diplomatije se ponovo oglasio.

U izjavi za javnost istakao je da za vrijeme rata nije kročio na teritoriju BiH, niti je učestvovao u bilo kakvim ratnim zločinima.

"Za razliku od mene, Šefik Džaferović je, kao što svi znaju, bio načelnik Centra službi bezbjednosti Zenica u vrijeme kada su Srbima odsjecane glave od strane Odreda 'El mudžahedin' i Armije BiH u regionu Ozrena, počev od zločina u Vozući, što je bila prva operacija prije Islamske države, u kojoj se brutalno i ritualno odsjecaju glave Srba i sve to se snima kamerama", poručio je Dačić, a prenosi RT Vojvodine.

Dačić je rekao da su u svemu tome Džaferovićevi i Izetbegovićevi ljudi aktivno učestvovali "rukovođeni idejom stvaranja islamske države, iza čega i dalje stoje".

"Po Džaferoviću, ako smo Srbima mogli bez kazne da odsjecamo glave, što im ne bismo odsjekli i dio teritorije", rekao je Dačić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (60)

/ Povezano

/ Najnovije