Dačić: Hrvate ćemo bombardovat čokoladicama iz novih "migova"

Radiosarajevo.ba
Dačić: Hrvate ćemo bombardovat čokoladicama iz novih "migova"
/ Anadolija
Prvi potpredsjednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić poručio je da je Srbija nabavila avione i drugo oružje iz Rusije kako bi ojačala odbrambenu moć, a ne kako bi nekoga napadala.

"Mi ćemo na Hrvate bacati čokoladice iz tih aviona, pošto vidim da ih to najviše boli", rekao je za Telegraf Ivica Dačić, odgovarajući na kritike hrvatskog rukovodstva povodom nabavke vojne opreme iz Rusije. 

Prema njegovim riječima, Hrvatima smetaju čokoladice, a kamoli “migovi”.

Dačić napominje da je Srbija nabavila oružje kako bi ojačala svoju odbrambenu moć. Najavio je da će uskoro objaviti i detalje Sporazuma o kontroli naoružanja u regionu, koji je potpisan prije 20 godina.

"Objelodanit ću koliko je Srbija ispod propisanog nivoa naoružanja, na koji smo se mi obavezali poslije Dejtonskog sporazuma", izjavio je Dačić.

Govoreći o odnosima sa Hrvatskom, šef srpske diplomatije kaže da ga brine stvaranje jednog klišea.

"To je da vi morate, da biste bili jak političar u Hrvatskoj, dobar Hrvat, da budete što više protiv Srba. To je tragično. To dovodi do rehabilitovanja jednog fašističkog pokreta iz vremena Drugog svjetskog rata", rekao je Dačić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije