Dačić dočekao bh. delegaciju na aerodromu: Razgovarat će o važnim pitanjima

Fena
Dačić dočekao bh. delegaciju na aerodromu: Razgovarat će o važnim pitanjima
Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar vanjskih poslova Republike Srbije Ivica Dačić dočekao je na Aerodromu "Nikola Tesla u Beogradu predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisa Zvizdića i članove delegacije Bosne i Hercegovine.

U srdačnom i neformalnom razgovoru obje strane izrazile su zadovoljstvo zbog posjete, kao i spremnost da se otvoreno razgovara o svim pitanjima koja su od obostranog interesa u cilju zajedničke i stabilne budućnosti, saopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova Srbije, prenosi Tanjug

Dačić je poželio dobrodošlicu delegaciji BiH koju osim Zvizdića čine i zamjenik predsjedavajućeg i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko  Šarović, zamjenik predsjedavajućeg i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, ministar vanjskih poslova Igor Crnadak i ministar komunikacija i transporta Ismir Jusko.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da će s predsjedavajućim Zvizdićem u Beogradu razgovarati o važnim pitanjima za dvije države, ističući da je važno razgovarati o zajedničkoj budućnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije