Da nije bilo Đukanovića: "Crna Gora bi bila srpska pokrajina s nekim Dodikom na čelu"

Radiosarajevo.ba
Da nije bilo Đukanovića: "Crna Gora bi bila srpska pokrajina s nekim Dodikom na čelu"
Foto: cdm.me / Zoran Ostojić
Članstvo Crne Gore u NATO je nepovratan proces, a završetak suđenja za pokušaj terorizma u Podgorici stavit će tačku na fantazije o vraćanju Crne Gore u prošlost.

 

To je u razgovoru za Vikend novine rekao poznati beogradski novinar, svojevremeno i srpski poslanik, Zoran Ostojić. On smatra da bi, da nije bilMila ĐukanovićaCrnu Goru vodio neki Dodik na čelu pokrajine Srbije koja bi se zvala Srpska Republika Crna Gora.

"Izbori bi bili neizvjesni koliko su u Rusiji. A kamenjar đedovine ne bi vrijedio boks cigara, koliko je bio prije Mila, već samo jednu paklicu. A koliko je vrijedio prije 15 godina vi bolje znate. I dalje bi se pjevalo 'hoćemo Ruse', a lagalo da se pjeva 'hoćemo gusle', Malesija bi bila Republika Albanska Krajina, najmanje to. U Crnoj Gori bi živjelo jedva 400.000 ljudi. Svako drugo vozilo ne bi imalo 'roming'. Pored šverca, najčešće zanimanja bi bili dileri deviza i dileri broj eva za redove pred stranim ambasadama. A umjesto Porto Montenegra, u Arsenalu bi bili usidreni ruski vojni brodovi. Od stranih turista možda bi vidjeli ponekog, ali samo u Ulcinju, iz susjedne države. Jer bi njima tamo bilo mnogo jeftinije nego u Albaniji", tvrdi Ostojić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije