Crnogorski "Baywatch": Dvije djevojke motre na kupače u Ulcinju

Radiosarajevo.ba
Crnogorski "Baywatch": Dvije djevojke motre na kupače u Ulcinju
Foto: Privatni album / Aleksandra Knežević i Slavka Andrović

Ulcinjanka Aleksandra Knežević (25), za razliku od vršnjakinja, nema puno vremena da uz piće i muziku uživa u plažnom baru kupališta “Mohito” na Velikoj plaži u ovom crnogorskom gradu.

Njen pogled, kroz suncobrane, prikovan je za more, ali ne iz neke velike želje da se osvježi i okupa. Motri na kupače jer su ove godine njena odgovornost na poznatom kupalištu.

"A đe ćeš ti mala za spasioca", priča da su joj govorili kada je čvrsto odlučila da na crtu stane svim muškarcima na obuci u Sutomoru ove godine.

“To je onaj inat koji te tjera da ideš do kraja“, kaže za Vijesti Aleksandra koja već više od mjesec i po radi kao spasilac na “Mohitu”.

Toga 7. juna, Aleksandra je među prvima ispunila normu - preplivala je 300 metara za 6 minuta, a 50 metara za 50 sekundi. Umjesto 25 metara, koliko je iznosila norma, Ulcinjanka je ronila tri metra duže.

Samo ja đevojka među 40 muškaraca, ali nije bilo popuštanja. Naprotiv”, priča Aleksandra.

Obuka u Sutomoru trajala je sedam dana. Svakog dana, prije podne i poslije podne, kandidati su morali da plivaju po kilometar. U međuvremenu, imali su nastavu sa akcentom na tome kako prepoznati bolesti kod nezgode, koju zastavicu i kada istaći na plaži...

Zajedno sa Aleksandrom, na plaži kao spasilac radi i njena sugrađanka Slavka Andrović (19), koja je licencu u Sutomoru dobila krajem juna. I ona je, kao i Aleksandra, morala ispuniti normu poput svih drugih kolega.

“Moj stric Uroš bio je spasilac. Tako sam zavoljela ovaj neobičan, ali zanimljiv posao”, kaže Slavka.

“Mohito” je danas tako jedina plaža u Ulcinju, a možda i šire, koja ima kompletnu žensku spasilačku posadu.

I to se pokazalo kao pun pogodak, jer Aleksandra i Slavka, osim što se krajnje profesionalno odnose prema pozivu, plijene osmijehom, neposrednošću i izazivaju opšte simpatije svih gostiju na plaži.

Ostatak teksta kojeg je priredio novinar Samir Adrović možete pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije